Over ons programma

Initiatiefnemer van City Challenge 2021 is Interact. Value:

Eind 2018 is Interact. Value: een meerjarig programma gestart over de toekomst van communicatie. We laten jongeren actief nadenken over waardevolle interacties tussen mensen onder invloed van de opkomst van slimme digitale technieken in een stad. We geven jongeren letterlijk een stem. We zeggen “ja” tegen inclusie & interactie.

Technologie verandert de manier waarop we leven en werken. Interact. Value: wil deelnemers op een positieve en actieve manier bewust maken van een veranderende toekomst. Veranderingen in technologische ontwikkelingen hebben namelijk effect op de communicatie in een samenleving.

In interactieve sessies wordt toegewerkt naar het verder brengen van ideeën (dromen) van jongeren door het inbrengen van vraagstukken over specifieke interacties in een stad. Ter voorbereiding van sessies doen wij research naar moderne technologische concepten. Deze worden beoordeeld op technische werking, menselijke waarden en de wijze van communicatie. De concepten worden in de sessie getoond ter inspiratie en om de eigen droom verder te brengen. Inmiddels hebben we een uitgebreide database met inspirerende filmpjes over Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence, Bots, Speech, Face Recognition etc.

Het City Challenge 2021 programma is een pilot waarbij we studenten op verschillende manieren feedback willen laten geven op vraagstukken van professionals die werkzaam zijn bij bij publieke organisaties.

Deze City Challenge 2021 in de Metropoolregio Amsterdam is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam Zuid, Stadsfonds Hilversum, het ROC van Amsterdam (het MBO College Zuid en de Beroepshavo van het MBO College Hilversum) en InHolland (het Urban Leisure & Tourism Lab)

We hebben inmiddels een inspirerende City Challenge Week achter de rug.

Hier een mooie sfeerimpressie!